Bahan-bahan:
(anggaran utk 4-6 orang )
250gm
daging cincang
1 biji
bawang besar
3 ulas bawang putih
1 sudu kecil serbuk kari
3 sudu makan minyak untuk menumis
sedikit garam
3 biji telur
sedikit butter
6 keping roti 'finger rolls'
3 ulas bawang putih
1 sudu kecil serbuk kari
3 sudu makan minyak untuk menumis
sedikit garam
3 biji telur
sedikit butter
6 keping roti 'finger rolls'
Cara-cara:
1) Blend
bawang dan bawang putih. Panaskan minyak, tumis bahan yang diblend dan masukkan
serbuk kari.
2)
Masukkan daging cincang dan letakkan garam secukupnya hingga masak
3) Belah
dua roti jangan sampai putus. Masukkan telur dalam daging cincang. Pukul
sebentar telur dan daging.
4) Panaskan
butter dlm kuali leper. Sapukan inti daging dan telur atas roti. Terlangkupkan
atas kuali.
5)
Terbalikkan adunan jika telah masak dan biarkan sebentar. Angkat setelah bahagian
bawah sudah sedikit garing.