200gm
tepung gandum
1 1/2 sk baking powder
1/2 sk bicarbonate soda
1/2 sk garam
120gm gula kaster
200ml santan - guna 100 ml santan kotak & 100 ml air
100ml minyak jagung
2 biji telur
1 sk pandan paste
1/2 sk pandan essence
Sedikit pewarna hijau
1 1/2 sk baking powder
1/2 sk bicarbonate soda
1/2 sk garam
120gm gula kaster
200ml santan - guna 100 ml santan kotak & 100 ml air
100ml minyak jagung
2 biji telur
1 sk pandan paste
1/2 sk pandan essence
Sedikit pewarna hijau
1.
Panaskan oven pada Suhu 190 C. Sediakan bekas muffin (cups).
2. Ayak
tepung gandum, baking powder, baking soda dan garam. Masukkan gula dan kacau
rata.
3. Dalam
mangkuk lain, satukan santan, minyak, telur, pandan paste, esen dan pewarna.
4. Tuang
bahan basah ke dalam bahan kering. Kacau dengan menggunakan whisk sehingga
sebati.
5. Tuangkan
adunan ke dalam papercups. Tabur dengan badam.
6. Bakar
selama 25-30 minit atau sehingga masak.
Sumber: Resepi Kek dan Puding
**Kembali ke BUKU RESEPI