Bahan- Bahan :
600 gm Daging Lembu Dipotong Dadu Besar
10 Tangkai Cili Kering
5 Ulas Bawang Merah
2 Ulas Bawang Putih
1 cm Halia
2 cm Lengkuas
2 Camca Besar Kerisik
3 Biji Kelapa (Ambil 4 Cawan Santan)
3 Camca Besar Rempah Kari Daging
3 Camca Besar Gula Melaka
1 Camca Teh Jintan Manis
2 Keping Asam Gelugur
100 gm Isi Kelapa Muda (Dihiris)
Garam Dan Lada Sulah Secukup Rasa
Langkah-
Langkah Penyediaan Rendang Tok:
1.Satukan kesemua bahan kecuali isi kelapa muda ke
dalam kuali.
2.Masak sehingga mendidih dan daging empuk.
3.Kecilkan api, kacau sehingga kering.
4.Akhir sekali, masukkan isi kelapa muda dan
perasakan garamnya.
**Kembali ke BUKU RESEPI