Bahan-bahan:
500g
daging - potong nipis
200
ml santan
2 btg serai - ketuk
6-10 bj cili padi - tumbuk-
1/2 bj bawang besar - tumbuk
sedikit kunyit hidup
2 keping asam keping
air secukupnya
Garam secukup rasa
2 btg serai - ketuk
6-10 bj cili padi - tumbuk-
1/2 bj bawang besar - tumbuk
sedikit kunyit hidup
2 keping asam keping
air secukupnya
Garam secukup rasa
Cara-cara:
Gaul
daging dengan kunyit dan garam dan bakar sampai masak
Campurkan
santan, serai, cili padi, bawang, asam keping dan air dan masak hingga
mendidih.
Masukkan
daging, perlahankan api dan masak hingga rasa dah sebati dengan kuah. Kemudian,
kacau sentiasa.Perasakan garam, siap!
**Kembali
ke BUKU
RESEPI